Šis kyusu yra autentiškas japoniškas arbatinukas, rankų darbo „Yukata” puodžiaus pagamintas iš vienos geriausių Japonijos žemių – tokonamo.Šis arbatinukas, turintis žemės filtrą ir ploną snapelį, idealiai tinka brangioms japoniškoms arbatoms, pavyzdžiui, gyokuro, ragauti, nes dėl šoninės rankenos ir suplotos formos su plačia anga jis labai gerai laikosi.Leiskitės su juo į atradimų kelionę su žaliąja arbata!
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – Keramika – molis
Pradžia : Tokoname – Japonija
Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Sudėtis : 150 ml (0,5 ml).15 l)
Spalva : tamsiai smėlio raudona
Filtras : Molis, tipas sasame (molinis rutulys, integruotas prieš snapelį)
Gaminimas : rankomis
Autorius : Tsuzuki Yutaka
Sužinokite daugiau:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas, pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja į sąlytį su vandeniu ir arbata, kad atsiskleistų visi jos aromatai.
Filtras prieš snapelį : arbata plūduriuoja, laisvai verdama, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir aromatai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokonamės krosnis
Tokonamė Yaki (常滑焼), seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su skoniu ir žaliosios arbatos teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išsekę, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių. Skirtingų spalvų kyusu puodžius suformuotą kyusu apipurškia raudono molio ir natūralių spalvotų pigmentų mišiniu (= Char-gake)
Poliruotą išvaizdą be glazūros lemia tai, kad prieš degimą kyusu poliruojama metaline mentele arba skudurėliu, kad molis kalbėtų pats už save.
Kyusu degamas oksidacijos (raudonasis molis) arba redukcijos (juodasis molis) būdu. Derinant šiuos du būdus, galima išgauti labai įvairias kyusu spalvas.
Valymas
Išorinis
Tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Atsiradus dėmėms, patrinkite šluoste, pamirkyta žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: nepašalinkite jos (varškės).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant švarios šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Tinkamas arbatinukas (iš neporėto molio) neglazūruotas iš vidaus: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą, nes palaipsniui susidaro patina dėl sąlyčio su užpilu. Ši kulotė ilgainiui pagerina ir sustiprina arbatos skonį.
Įspėjimas
Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri terminiam šokui dėl kurio ji gali suskilti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nestatykite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu