"Gong Fu Cha" arbatinukas

Rodoma 1–52 iš 344

Jei ieškote tobulo arbatinuko arbatai gerti pagal „Gong Fu Cha” metodą Mūsų mažieji arbatinukai leis mėgautis arbata pagal šio kinų arbatos ruošimo meno taisykles.

„Gong Fu Cha” (arba „Kung Fu Cha”) – tai arbatos ruošimo būdas, o ne ceremonija. Iš kinų kalbos žodžio „gong fu”, reiškiančio praktikos, darbo, meno įvaldymą, gong fu cha, kurio vertimas galėtų būti  „skirti laiko arbatai”, bus kalbama apie visus gestus, kuriuos reikia atlikti norint tinkamai paruošti savo arbatą.

Darželis yra svarbus kintamasis, o Gong Fu Cha entuziastai sutaria, kad geriausia arbatą ruošti neglazūruotame terakotiniame&nbsp(moliniame) Yixing arbatinuke.

Į vakarus nuo Šanchajaus, Kinijoje, į vakarus nuo Yixing esantis molis pasižymi idealiomis savybėmis arbatai ragauti, nes degimo metu jis nesideformuoja, jo unikalus akytumas (pralaidus orui, bet ne vandeniui) leidžia arbatai deguonimi prisipildyti, išskirdamas aromatus, ir gerai išlaiko šilumą. Tačiau „Yixing” arbatinuką reikia rezervuoti tokios rūšies arbatai, kurios aromatus jis įsimins per užpylimus.

Naujiems atradimams galite rinktis keramiką be atminties, pavyzdžiui, akmens masės ar porcelianą. Akmens masės arbatinukas dėl gero šilumos išlaikymo bus tinkamesnis arbatoms, kurioms reikia aukštos užpilo temperatūros, o porcelianas išsaugos trapiausių arbatų aromatus.

Vienas iš svarbių „Gong Fu Cha” ruošimo komponentų yra užpilo ruošimas mažais kiekiais, maždaug 100-200 ml. Tam naudodami mažą arbatinuką (talpa <400ml) ir gaivaną galėsite kontroliuoti užpilą, priešingai nei didelius kiekius.

Pigus ir tradicinis pasirinkimas? Rinkitės gaiwan, garsųjį kinų arbatinuką.

Dažniausiai gaminamas iš porceliano, dažnai nebrangus, su dangteliu ar net lėkštele, gaivanas būna kelių dydžių ir gali būti naudojamas visoms arbatoms, nes po naudojimo jį galima išplauti, jei jis pagamintas iš medžiagos, neturinčios atminties (porceliano, akmens masės, stiklo). Žinoma, yra ir prabangesnių gaivanų, pagamintų rankomis iš akmens masės, kaulų pelenų porceliano, sidabro ar net molio.

Taip pat galite rinktis nedidelį stiklinį arbatinuką, dažnai naudojamą žaliajai, baltajai ir „žydinčiai” arbatai, nes stikliniai arbatinukai nesugeria švelnaus arbatos aromato kaip terakotiniai arbatinukai, be to, galite matyti, kaip išsiskleidžia lapeliai.

Trokštate daugiau informacijos? Kviečiame susipažinti su mūsų straipsniu apie „Gong Fu Cha” arbatos paruošimą