Tačiau čia yra labai poetiškas Bol Chawan iš glazūruotos keramikos. Žodis „Chawan” („茶碗”) kilęs iš japonų kalbos žodžių ” Cha ” – arbata ir ” Wan ” – dubuo. Tai neatsiejama japoniškos arbatos gėrimo ceremonijos dalis, svarbi šios unikalios akimirkos estetikos dalis. Kiekvienas jų tradiciškai emaliuojamas rankomis. Prie jo pridedamas bambukinis šaukštelis ir šluotelė bei jų stovas, sudarantys matcha rinkinį.
Medžiaga : terakota – keramika – akmens masės gaminiai glazūruoti ir bambukiniai
Stilius : Japoniško tipo matcha dubenėlis
Pradžia : Kinija
Bendra talpa : apie 600 ml (0.6L)
Matmenys : dubenėlis (chawan) 12 x 8cm – Bambukinis plaktuvas (chasen) 5,5 x 11.5 cm – Chasen stovas 6 x 7,2 cm
Spalva : Balta ir smėlio, rožinė arba žalia. Kiekvienas gaminys yra unikalus, emaliuotas rankomis, todėl gali šiek tiek skirtis nuo nuotraukų
Pristatymas nuo 3 iki 4 savaičių
Sužinokite daugiau :
Chawan
Šis japoniškas dubenėlis, naudojamas ragauti suplaktą žaliąją arbatą, arba matčą, yra Chawan. Sąmoningai netobulas, jis yra apeiginis dubenėlis nuolankumo simbolis. Šie gražūs modeliai iš glazūruotos keramikos lydės jus kasdien ruošiant matčą arba per japonišką Cha No Yu arbatos gėrimo ceremoniją.
Dėžutė dekoruota rankomis, glazūruota iš vidaus ir iš išorės, kad būtų lengva valyti.
Negalima naudoti mikrobangų krosnelėje
Negalima plauti indaplovėje
Matcha arbatos rinkinį
sudėtyje yra būtiniausių priedų, skirtų ruošti matcha arbatą tradiciniu japonišku būdu.
Matcha arbatos rinkinys:Tradicinis plaktuvas yra „Chasen”.
Jis naudojamas arbatos milteliams suplakti į vandenį, kad gautųsi lygi, gerai išplakta puta. Nenaudojamas jis dedamas ant keramikinio stovo.
Dėžutė yra „Chawan”.
Dėka savo apvalios formos, ji leidžia optimaliai suplakti matcha arbatą, o tada ji tampa idealiu puodeliu, kuriame ja galima mėgautis.
Kaip paruošti matčą:
- Sušlapinkite čašaną trupučiu vandens, kad jis suminkštėtų
- Į čašaną įberkite 2 šaukštelius (t. y. 1 lygų arbatinį šaukštelį, arba apie 2 g) matčos.
- Vienoje rankoje laikykite chawan ir pradėkite plakti chasen, iš pradžių lėtai, kad milteliai atsipalaiduotų nuo dugno, paskui energingai, formuodami M formą (arba W formą, jei norite), kol mišinys emulguosis, t. y. taps putomis.
- Kai matcha bus putota, o putos tirštos, mėgaukitės!