Šis neapdorotos išvaizdos japoniškas arbatinukas yra „Tokoname” firmos „Yokode Kyusu Plat„, pasižymintis visomis savybėmis: labai plonas molinis filtras, puikus pilstymas, plati viršutinė anga, nedidelis dydis, idealiai tinkantis mėgautis geriausiomis žaliosiomis arbatomis… Tikras meno objektas ir puikus Japonijoje pagamintas arbatinukas.
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – molis
Pradžia : Tokoname-Yaki – Japonija
Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Sudėtis: 150 ml (0.15 l)
Spalva: Juoda
Filtras: Molio, sasamo tipo (rutuliukas su skylute integruotas priešais snapelį)
Gaminimas : Rankomis
Daugiau informacijos:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja kontaktuodamas su vandeniu ir arbata, kad atsiskleistų visi jos aromatai.
Filtras prieš snapelį: arbata plūduriuoja ir laisvai verda, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir aromatai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokoname krosnis
Tokoname Yaki (常滑焼) – seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias Japonijos keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su žaliosios arbatos skoniu ir teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išsekę, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių.
Kyusu degtas redukcijoje (juodasis molis).
Tokoname arbatinuko priežiūra
Išorinis
Tik valyti švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Jei arbatinukas dėmėtas, patrinkite minkštu skudurėliu, pamirkytu žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant švarios šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Įvairiapusiškas arbatinukas (iš neporėto molio), tačiau neglazūruotas iš vidaus: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą, nes palaipsniui susidaro patina dėl sąlyčio su užpilu. Ši kulotė ilgainiui pagerina ir sustiprina arbatos skonį.
Įspėjimas
Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri terminiam šokui dėl kurio ji gali suskilti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nedėkite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu
.