Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml

75.00

Tradicinis Japonijoje pagamintas Siboridashi Tokoname – molinis arbatinukas be rankenos ir filtro, kurio dangtelis naudojamas arbatos lapeliams laikyti.

Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml
Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml
Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml
Japoniškas
Japoniškas

Žalioji arbata Japonijoje tradiciškai geriama kyusu – japoniškame arbatinuke. Yra keletas rūšių, o čia pateikiamas labai tradicinis Siboridashi Tokoname – arbatinukas be rankenos ar filtro, kurio dangtelis naudojamas arbatos lapeliams laikyti, pagamintas iš geležies turtingo molio iš Tokoname, garsiausio Japonijos keramikos centro. Galimos 2 spalvos – raudona arba juoda, priklausomai nuo degimo būdo (oksidacija arba redukcija).

Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų

Medžiaga : Terakota – keramika – molis

Tapatybė : Shiboridashi

Pradžia : Tokoname Yaki – Japonija

Talpa : 60ml (0,06L)

Spalva : Raudona arba juoda

Be filtro, kaip filtras tarnauja dangtelis

Gamintojas : Visiškai rankomis

Gamybos cechas: Isobe

Sužinokite daugiau apie savybes  gaminio :

Shiboridashi

Tai mažos talpos virimo indas kurio dangtelis naudojamas tam, kad pilant būtų užblokuoti lapai ir išpilstyti. Didelė anga leidžia arbatos lapeliams pilnai išsiskleisti.

Panaudojus „shiboridashi”, tiks trapios arbatos pavyzdžiui, žalioji arbata, ankstyvoji žalioji arbata, baltoji arbata, geltonoji arbata. Jis idealiai tinka brangioms ilgalapėms arbatoms, tokioms kaip temomicha  (rankomis susukta japoniška žalioji arbata) arba gyokuro, subtiliai japoniškai umbero žaliajai arbatai. „Brangiąja rasa” arba „Rasos perlu” vadinama umbero arbata gaminama, kai likus 3 savaitėms iki derliaus nuėmimo iš arbatos krūmų atimama šviesa, kad būtų skatinamas umami skonio išsivystymas.

Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (molio turtingame vulkaniniame dirvožemyje) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Šešios „senosios krosnys” yra Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia: Tokoname.

Tokoname krosnis

Tokoname Yaki (常滑焼), seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias keramikos gamybos centras.

Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su skoniu ir žaliosios arbatos teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių.

Iš „Shudei” molio pagaminti puodeliai pasižymi išskirtine poliruota išvaizda, nes nėra glazūruoti, nes prieš degimą „Kyusu” poliruojami metaline mentele arba audeklo gabalėliu. Gamintojai pageidauja, kad natūralus molis kalbėtų pats už save, neglazūruodami ir nelakuodami arbatinukų.

Vėliau „Kyusu Tokoname” išdegamas oksidacijos (raudonasis molis) arba redukcijos (juodasis molis)

Valymas

Išorinis

Tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Atsiradus dėmėms, patrinkite šluoste, pamirkyta žaliosios arbatos užpile.

Vidinis

Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: nepašalinkite jos (varškės).

Džiovinkite

atvirame ore apverstą ant švarios šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.

Tinkamas arbatinukas (iš neporėto molio) neglazūruotas iš vidaus: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą, nes palaipsniui susidaro patina dėl sąlyčio su užpilu. Dėl šios pajuodavimo laikui bėgant pagerėja ir sustiprėja arbatos skonis.

Įspėjimas 

Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri terminiam šokui dėl kurio ji gali suskilti:

– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu

– Niekada nestatykite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu

Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml
Japoniškas „Shiboridashi Tokoname” arbatinukas 60 ml

75.00

75.00