Šis gražus japoniškas terakotinis arbatinukas yra Shudei Kyusu. Pagamintas Japonijoje, Tokoname, jo geležies turtingas raudonas vulkaninis molis garsėja tuo, kad jame galima virti žaliąją arbatą. Tai kokybiškas paprasto, neperkrauto dizaino ir praktiškos formos arbatinukas, kurio kiekviena detalė apgalvota taip, kad pagerintų jūsų degustavimo patirtį.
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – Keramika – molis
Pradžia : Tokoname (Japonija)
Tipas : Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Turinys : 260 ml (0.26 l)
Spalva : Raudona
Filtras : Nerūdijančio plieno, ita ami tipo (metalinis, dedamas priešais arbatinuko snapelį)
Gaminama: rankomis
Gamybos dirbtuvės : Utsuwa
Sužinokite daugiau:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas, pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja prisilietus vandeniui ir arbatai, kad atsiskleistų visi jos aromatai.
Filtras prieš snapelį : arbata plūduriuoja ir laisvai verdama, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir aromatai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokoname krosnis
Tokoname Yaki (常滑焼, Aičio prefektūra), seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias Japonijos keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei)dėl didelio geležies kiekio pasižymi būdinga raudona spalva (specifinės savybės, susijusios su skoniu ir žaliosios arbatos teikiama nauda). Kitaip nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname jo telkinių yra ir šiandien.
Poliruotą išvaizdą be glazūros lemia tai, kad prieš degimą Kyusu poliruojama metaline mentele arba skudurėliu, kad molis kalbėtų pats už save.
Kyusu išdegtas oksidacijos būdu (raudonasis molis).
„Tokoname” arbatinuko priežiūra
Išorinis
Tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Jei arbatinukas dėmėtas, patrinkite minkšta šluoste, pamirkyta žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant švarios šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Įvairiapusiškas arbatinukas (iš neporėto molio), tačiau neglazūruotas iš vidaus: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą, nes palaipsniui susidaro patina dėl sąlyčio su užpilu. Šis puodelis laikui bėgant pagerina ir sustiprina arbatos skonį.
Įspėjimas
Keramika net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri šiluminiams smūgiams dėl kurių ji gali suskilti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nedėkite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu