Tačiau čia yra kultinis „Tokoname” arbatinukas, garsusis Japonijos molinis arbatinukas. Šis geležies turtingas molis pasižymi idealiomis savybėmis žaliosios arbatos virimui. Tokoname garsėja savo natūraliu raudonu moliu, iš kurio gaminamas garsusis shudei arbatinukas arba shudei kyusu, kaip šis paprastas ir subalansuotas modelis su žemės filtru.
Skubus pristatymas Prancūzijoje per 3-5 darbo dienas
Medžiaga : Keramika – Keramika – Molis
Pradžia : Tokoname – Japonija
Tipas : Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Turinys : 280 ml (0.28L)
Spalva: oranžinė raudona
Filtras: molinis, tipas sasame (integruotas prieš snapelį)
Gamintojas: Rankų darbo
Dirbtuvė: Isobe
Sužinokite daugiau:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja kontaktuodamas su vandeniu ir atskleidžia visus arbatos aromatus.
Filtras priešais snapelį: arbata plūduriuoja ir laisvai verdama (visiškai išgaunamos sudedamosios dalys ir aromatai). Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Šešios „senosios krosnys” yra Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokonamės krosnis
Tokonamės Jakis (常滑焼, Aičio prefektūra)
Seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir didžiausias Japonijos gamybos centras.
Dėl didelio geležies kiekio grynas natūralus molis (Shudei) turi būdingą raudoną spalvą. Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių.
Poliruotą išvaizdą be glazūros lemia tai, kad prieš degimą Kyusu poliruojama metaline mentele arba skudurėliu, kad molis kalbėtų pats už save.
Kyusu išdegtas oksidacijos būdu (raudonasis molis)
Tokoname arbatinukas
Vien tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Jei arbatinukas dėmėtas, patrinkite minkštu skudurėliu, pamirkytu žaliosios arbatos užpile.Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Tinkamas arbatinukas (neporėtas molis), iš vidaus neglazūruotas: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą dėl palaipsniui susidarančios patinos sąlyčio su užpilu („Culottage”, laikui bėgant pagerina ir sustiprina arbatos skonį).
Įspėjimas
Keramika net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri šiluminiam smūgiui , dėl kurio ji gali suskilti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite irbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nedėkite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu