Šis kyusu pagamintas iš Tokoname molio, garsaus Shudei molio, kuris yra nepriekaištingos kokybės ir garsiausias Japonijoje, yra Tradicinis japoniškas arbatinukas. Jis gaminamas 2 variantų, skirtų veiksmingai filtruoti žaliąją arbatą: su dideliu sasamo filtru, perrištu daugybe mažų skylučių, arba nerūdijančio plieno filtru su smulkiu sieteliu. Mums patinka jo smulkūs raižiniai, didelis tūris ir pusiausvyra.
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – Keramika – Molis
Pradžia: Tokoname – Japonija
Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Turinys: 500 ml (0.5 l)
Spalva: Oranžinė raudona.
Spalvų perteikimas priklauso nuo apšvietimo, ekrano tipo ir skiriamosios gebos
Filtras: molio, tipas sasame (integruotas prieš snapelį) arba obi ami (nerūdijantis plienas, einantis aplink arbatinuką)
Gaminimas: rankomis
Sužinokite daugiau:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas, pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja kontaktuodamas su vandeniu ir atskleidžia visus arbatos aromatus.
Filtras prieš snapelį: arbata plūduriuoja ir laisvai verdama (visiškai išgaunamos sudedamosios dalys ir aromatai). Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokonamės krosnis
Tokonamės Jakis (常滑焼, Aičio prefektūra)
Seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir didžiausias Japonijos gamybos centras.
Dėl didelio geležies kiekio grynas natūralus molis (Shudei) turi būdingą raudoną spalvą. Kitaip nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių.
Poliruotą išvaizdą be glazūros lemia tai, kad prieš degimą Kyusu poliruojama metaline mentele arba skudurėliu, kad molis kalbėtų pats už save.
Kyusu išdegtas oksidacijos būdu (raudonas molis).
„Tokoname” arbatinuko priežiūra
Išorinis
Tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Jei arbatinukas dėmėtas, patrinkite minkštu skudurėliu, pamirkytu žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Tinkamas arbatinukas (neakytas molis), iš vidaus neglazūruotas: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatą dėl palaipsniui susidarančios patinos sąlyčio su užpilu („Culottage”, laikui bėgant pagerina ir sustiprina arbatos skonį).
Įspėjimas
Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri terminiam šokui dėl kurio ji gali įtrūkti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nestatykite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu