Šis nuostabus Rausvai baltas arbatinukas yra Japonijoje iš „Tokoname” molio pagamintas „yokode kyusu”. Tai japoniškas arbatinukas, idealiai tinkantis dalytis arbata daugkartiniams užpilams, turintis ergonomišką šoninę rankeną ir integruotą nerūdijančiojo plieno filtrą su itin plonu sieteliu. Subalansuotas arbatinukas, kupinas poezijos.
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Terakota – keramika – akmens masės gaminiai
Origencija : Tokoname – Japonija
Tipas : Yokode Kyusu (šoninė rankena)
Talpa : 310 ml (0,31 l)
Spalva: smėlio, rožinė ir balta
Filtras: Nerūdijantis plienas, Ita ami tipas (labai smulkus sietelis, dedamas priešais piltuvėlį)
Gaminama : rankomis
Gamybos dirbtuvės : Utsuwa
Sužinokite daugiau:
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja kontaktuodamas su vandeniu ir arbata, kad atsiskleistų visi jos aromatai.
Filtrai prieš snapelį : arbata plūduriuoja ir laisvai verda, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir aromatai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokonamės krosnis
Tokonamės Jakis (常滑焼, Aičio prefektūra)
Seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias Japonijos keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su žaliosios arbatos skoniu ir teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname dar ir šiandien yra jo telkinių.
Dėl skirtingų spalvų keramikas kyusu apipurškia molio ir natūralių spalvotų pigmentų mišiniu (= Char-gake). Poliruota neglazūruota išvaizda išgaunama kyusu prieš degimą nupoliruojant metaline mentele arba šluoste, kad molis kalbėtų pats už save.
Tokoname arbatinuko priežiūra
Vien tik švarus vanduo ir minkšta šluostė
Tik švarus vanduo ir minkšta šluostė. Jei arbatinukas suteptas, patrinkite minkštu skudurėliu, pamirkytu žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Tinkamas arbatinukas (neporėtas molis), iš vidaus neglazūruotas: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatas dėl palaipsniui susidarančios patinos sąlyčio su užpilu (laikui bėgant pagerėja ir sustiprėja arbatos skonis).
Įspėjimas
Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga jautri terminiam smūgiui , dėl kurio ji gali įtrūkti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nestatykite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu