Nuostabus Porcelianinis arbatinukas puikus kiniškas puodelis. Šį Gaiwan galima įsigyti vieną arba patiekti su 2 mažais derančiais degustaciniais puodeliais. Tai kasdienis arbatos objektas, kuris ištikimai lydės jus visose „Gong Fu Cha” degustacijose.
Skubus pristatymas Prancūzijoje – 3-5 darbo dienos
Medžiaga : Terakota – keramika – porcelianas
Stilis : Kinietiškas, tipas gaiwan (arbatinukas, skirtas degustuoti gong fu cha)
Gamtinė : Jingdezhen, Kinija
Turinys: apie 180 ml (0,5 ml).18 l)
Spalva : Baltas, raudonas, žalias ir oranžinis raštas
Be filtro, dangtelis tarnauja kaip filtras
Gaiwan naudojimas
Sužinokite daugiau
Gaiwan: mažas indas arbatai virti.
Teapot kinų kalba reiškia „dubenėlis su dangteliu”. Kinijoje naudojamas nuo Čingų dinastijos (1644-1912 m.) laikų. Gaivanas (tariama gaïwan) yra pakankamai mažas, kad būtų galima paimti viena ranka.
Gaivano privalumai
Gaivanas leidžia arbatos lapelius užplikyti kelis kartus.
Tinkamas daugkartiniam užpylimui, dažniausiai oolong, žaliajai, baltajai ir pu erh arbatoms. Juodosios arbatos (Kinijoje – „raudonosios arbatos”) per kelis užpylimus mažiau išlaiko savo aromatą.
Gaivanas leidžia kontroliuoti užpylimą.
Kadangi lapeliai laisvai plūduriuoja gaivane, galite grožėtis, kaip jie skleidžia savo aromatą, ir geriau įvertinti, kada nutraukti užpylimą.
Gaiwano naudojimas
Dėkite arbatos lapelius į dubenėlį.
Laipelių kiekis priklauso nuo arbatos stiprumo, gaiwano dydžio, jūsų asmeninio skonio. Apskritai naudokite daugiau nei arbatinuke ir virkite trumpiau.
Įpilkite karšto vandens
Jo temperatūra priklauso nuo arbatos rūšies. Dangteliu pamaišykite lapelius.
Kai užplikoma (nuo 10 sekundžių iki kelių minučių), uždėkite dangtelį ant puodelio
. Šį modelį lengva naudoti, nes dangtelyje yra skylutės.
Palaikykite „Gaiwan”
Eksperimentuokite ir raskite metodą, kuris jums atrodo natūraliausias. Pabandykite nykščiu ir viduriniuoju pirštu laikyti išplatėjusį dubens kraštą. Tada rodomuoju pirštu arba rodomuoju sąnariu tvirtai laikykite dangtį. Vieną ar du kartus nusideginsite pirštus, kol pavyks, tai normalu!
Supilkite arbatą iš gaiwano į puodelį.
Tvirtai laikykite gaivaną, palenkite jį link puodelio arba ąsočio, jei norite patiekti arbatą keliems žmonėms, kad užplikytų tolygiai. Darykite tai užtikrintai, arbata bus pilama švelniai. Keletą kartų stipriai pakratykite gaivaną, kad įsitikintumėte, jog išsiliejo visas skystis. Jei joje paliksite arbatos, ji toliau garuos ir bus kartaus skonio.