Šis nedidelis japoniškas arbatinukas be rankenos, kurio dangtelis tarnauja kaip filtras, yra puikus Shiboridashi Artisanal, pagamintas Shigaraki, vienoje iš 6 Japonijos „senųjų krosnių”. Jus, kaip ir mus, sužavės jo dangtelis papuoštas mėlyno emalio raukšlėmis, ir įvertinsite jo skaidrų neemaliuotą vidų, iš kurio galėsite grožėtis savo užpilais. Shiboridashi – tai japoniškas arbatinukas, idealiai tinkantis trapioms arbatoms (ypač žaliosioms arbatoms, įskaitant legendinę gyokuro).
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Terakota – keramika – porcelianas
Stilis : japoniškas, „Shiboridashi” tipo
Pradžia : Shigaraki – Japonija
Talpa : 120 ml (0,12 l)
Spalva: rausvai balta, mėlynas dangtelis
Filtras: Arbatinuko briaunos ties snapeliu + dangtelis veikia kaip filtras
Autorius: Houzan Sawa
Sužinokite daugiau:
Shiboridashi : Japoniškas gaiwano atitikmuo
Tai mažos talpos daiktas, kurio dangtelis panaudojamas, kad pilant būtų galima uždengti lapus . Didelė anga leidžia arbatos lapeliams visiškai išsiskleisti.
Šiboridashi tinka trapioms arbatoms, tokioms kaip žalioji arbata, ankstyvoji žalioji arbata, baltoji arbata, geltonoji arbata. Jis idealiai tinka brangioms ilgalapėms arbatoms, tokioms kaip temomicha (rankomis susukta japoniška žalioji arbata) arba gyokuro – švelni japoniška umbero žalioji arbata. „Precious Dew” arba „Dew Pearl” vadinama šešėlinė arbata gaminama, kai likus 3 savaitėms iki derliaus nuėmimo iš arbatos krūmų atimama šviesa, kad būtų skatinamas umami skonio vystymasis.