Žemės darbai visame pasaulyje yra neišsenkantis grožio šaltinis, kurio įrodymas – šis Japonijoje pagamintas keraminis arbatinukas, tiksliau, Tokoname. Geležies turtingas vulkaninės kilmės dirvožemis seniausioje iš 6 Japonijos „Senųjų krosnių” suteikia Tokoname arbatinukams puikių savybių sublimuoti žaliosios arbatos skonį. Profitez-en !
Skubus pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – fajansas – akmens masės
Pradžia: Tokoname – Japonija
Tipas: Tokoname – Japonija
Pavyzdys: Yokode Kyusu (šoninė rankenėlė)
Talpa : 210 ml (0,21 l)
Spalva : smėlio ir rožinė
Filtras : Nerūdijantis plienas, Ita ami tipo (labai smulkus sietelis, dedamas priešais piltuvėlį)
Gaminimas : Rankomis
Gamybos dirbtuvės : Utsuwa
<
Sužinokite daugiau
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas, pagamintas iš neglazūruotos terakotos.
Filtras prieš snapelį : arbata plūduriuoja, laisvai verdama, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir skoniai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartinis užpylimas).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Tai 6 „senosios krosnys”: Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokoname krosnis
Tokoname Yaki (常滑焼), seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su skoniu ir žaliosios arbatos teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išsekę, Tokoname dar ir šiandien yra telkinių.
Poliruotą, neglazūruotą išvaizdą lemia tai, kad „Kyusu” prieš degimą poliruojamas metaline mentele arba šluoste, kad molis kalbėtų pats už save.
Valymas
Vien tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Atsiradus dėmėms, patrinkite šluoste, pamirkyta žaliosios arbatos užpile.Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: nepašalinkite jos (varškės).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant švarios šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Daugiafunkcinis arbatinukas (iš neporėto molio), neglazūruotas iš vidaus: šiame arbatinuke rekomenduojama ilgai ruošti panašių rūšių arbatą, nes palaipsniui susidaro patina, kuri susidaro liečiantis užpilui. Ši patina ilgainiui pagerina ir sustiprina arbatos skonį.
Įspėjimas
Keramika keramika, net ir geriausios kokybės, yra medžiaga, jautri šiluminiam smūgiui dėl kurio ji gali sutrūkinėti:
– Prieš pilant į arbatinuką verdantį vandenį, pašildykite jį karštu vandeniu
– Niekada nestatykite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu