Šį nuostabų Japonijos terakotinį arbatinuką Japonijoje pagamino meistras Tomodai, garsus meistras iš Tokoname. Mus žavi harmoninga forma, nepaprastai švelnus sasamo filtras ir šio rankų darbo arbatinuko pusiausvyra. Arbatinukas, kurį galima branginti arba padovanoti arbatos mėgėjui, kuris to nusipelnė!
Baigtinis pristatymas Prancūzijoje – nuo 3 iki 5 darbo dienų
Medžiaga : Keramika – Keramika – molis
Pradžia : Tokoname-Yaki, Japonija
Tipas Yokode Kyusu (šoninė rankena)
Spalva : žalia ir ruda
Talpa : apie 330 ml (0,33 l)
Filtras : Sasame tipo, molinis kelių skylučių rutuliukas, integruotas į arbatinuką priešais snapelį
Gamintojas : Visiškai rankomis
Autorius: Master Tomodai
Barvų perteikimas priklauso nuo šviesos, tipo ir ekrano raiškos. Todėl gali būti pastebimi nedideli skirtumai, palyginti su nuotraukomis.
Kyusu
Tradicinis japoniškas arbatinukas pagamintas iš natūralaus molio. Iš vidaus neglazūruotas, jis reaguoja į sąlytį su vandeniu ir arbata, kad atsiskleistų visi jos aromatai.
Filtrai prieš snapelį: arbata plūduriuoja ir laisvai verda, kad būtų visiškai išgauti komponentai ir aromatai. Arbata išlieka šviežia ir ją galima užplikyti kelis kartus (= daugkartiniai užpylimai).
Kai kurie iš šimtų keramikos gamybos centrų, įkurtų Japonijoje (vulkaniniame dirvožemyje gausu molio) per pastaruosius kelis dešimtmečius, vis dar veikia. Šešios „senosios krosnys” yra Bizen, Šigaraki, Seto, Ečizen, Tamba ir garsiausia – Tokoname.
Tokonamės krosnis
Tokonamės Jakis (常滑焼, Aičio prefektūra)
Seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias Japonijos keramikos gamybos centras.
Tyras natūralus molis (Shudei) dėl didelio geležies kiekio turi būdingą raudoną spalvą (specifinės savybės, susijusios su žaliosios arbatos skoniu ir teikiama nauda). Skirtingai nei kituose regionuose, kur molio ištekliai praktiškai išseko, Tokoname dar ir šiandien yra jo telkinių.
Dėl skirtingų spalvų puodžius kyusu apipurškia molio ir natūralių spalvotų pigmentų mišiniu (= Char-gake), tada arbatinukas degamas atmosferoje, kurioje daugiau ar mažiau deguonies, kad būtų paveikta jo spalva (nuo juodos iki raudonos).
„Tokoname” arbatinuko valymas
Išorinis
Tik švariu vandeniu ir minkšta šluoste. Jei arbatinukas suteptas, patrinkite minkšta šluoste, pamirkyta žaliosios arbatos užpile.
Vidinis
Plaukite tik švariu vandeniu, jei įmanoma, mažai kalkių. Naudojimo eigoje ant vidinės pusės atsiranda patina: jos nepašalinkite (varškė).
Džiovinkite
atvirame ore apverstą ant šluostės arba švelniai patrinkite išorę minkšta šluoste.
Tinkamas arbatinukas (neporėtas molis), iš vidaus neglazūruotas: rekomenduojama ilgainiui jame ruošti panašių rūšių arbatas dėl palaipsniui susidarančios patinos sąlyčio su užpilu (laikui bėgant pagerėja ir sustiprėja arbatos skonis).
Įspėjimas
Keramika kiekviena, net ir geriausios kokybės, yra.span> medžiaga jautri terminiam šokui dėl kurio ji gali sutrūkinėti:
– Prieš pilant į jį verdantį vandenį, pašildykite arbatinuką karštu vandeniu
– Niekada nedėkite dar karšto arbatinuko tiesiai po šaltu vandeniu