"Iwachu Kaede" 650 ml japoniškas juodas ketaus arbatinukas

Japoniškas arbatinukas

Japoniškas arbatinukas – tarp tradicijos, meistriškumo ir harmonijos

Japoniškas arbatinukas – tai daugiau nei paprastas indas arbatai ruošti. Tai tikras meno kūrinys, atspindintis wabi-sabi filosofiją – grožį paprastume, natūralume ir laike. Mūsų kolekcijoje rasite Japonijoje pagamintus arba japoniško stiliaus arbatinukus, kruopščiai atrinktus už nepriekaištingą kokybę, medžiagas ir ilgaamžiškumą. Tokie arbatinukai yra tokie gražūs, kad juos norisi laikyti matomoje vietoje – kaip dekoratyvinius objektus ir kasdienės ramybės simbolius.

Kyusu – tradicinis japoniškas molinis arbatinukas

Tradicinis japoniškas Kyusu arbatinukas gaminamas iš terakotos arba akmens masės ir yra skirtas žaliosios arbatos ruošimui. Jo ištakos siekia šimtmečius, o tikriausias Kyusu gimtinės miestas – Tokoname. Kyusu pasižymi tobulu šilumos paskirstymu, leidžiančiu atskleisti subtiliausius arbatos aromatus.
Priklausomai nuo rankenos ir filtro padėties, išskiriami keli pagrindiniai tipai:

Yokodé Kyusu (横手急須)

Arbatinukas su šonine rankena, leidžiantis lengvai valdyti vandens srautą – populiariausias žaliosios arbatos ruošimui Japonijoje.

Ushirodé Kyūsu (後手急須)

Rankena yra priešais snapelį – patogus klasikinis dizainas, naudojamas šeimos arbatos ceremonijose.

Uwadé Kyūsu arba Dobin

Arbatinukas su viršutine rankena, tinkamas didesniems kiekiams arbatos – dažnai naudojamas svečių vaišinimui.

Houhin (宝瓶) ir Shiboridashi

Abu šie tipai neturi rankenų: Houhin turi filtrą, o Shiboridashi – ne. Jie idealiai tinka subtilioms arbatoms, tokioms kaip Gyokuro ar Sencha.

Futanashi Kyusu

Unikalus variantas be dangtelio, skirtas pažengusiems arbatos mėgėjams.
Daugiau apie šiuos unikalius arbatinukus rasite mūsų straipsnyje: Viskas, ką reikia žinoti apie japoniškus arbatinukus.

Tetsubin – neglazūruoti japoniški ketaus virduliai

Tetsubin – tai tradicinis ketaus virdulys, kurį galima naudoti visiems šilumos šaltiniams, įskaitant indukcinius. Jo šiluminės savybės leidžia tolygiai paskirstyti karštį, o mikroelementai, išsiskiriantys verdant vandenį, suteikia vandeniui švelnumo ir pagerina arbatos skonį.
Šie virduliai Japonijoje laikomi ilgaamžiškumo ir sveikatos simboliu, dažnai perduodami iš kartos į kartą.

Emaliuoti japoniški ketaus arbatinukai – Tetsu Kyusu ir Tetsubin Kyusu

Emaliuotas japoniškas ketaus arbatinukas (Tetsu Kyusu) – šiuolaikinė Tetsubin versija, skirta arbatai užplikyti, o ne vandeniui virti. Emalis viduje apsaugo nuo rūdžių ir išlaiko neutralų skonį, todėl arbatos aromatas išlieka grynas.
Mes siūlome tik aukščiausios kokybės gaminius iš trijų prestižinių Japonijos liejyklų:

Iwachu

Seniausia ir garsiausia Japonijos ketaus arbatinukų liejykla. Kiekvienas Iwachu ketaus arbatinukas gaminamas rankomis, derinant Nambu Tekki tradiciją ir šiuolaikines technologijas, užtikrinančias išskirtinę kokybę.

Wazuqu

Wazuqu” liejyklos istorija siekia 15 kartų tęsiamą šeimos amatą. Šie arbatinukai – 25 % lengvesni nei įprasti modeliai, pagaminti iš perdirbto ketaus, o jų gamybos procese iki 99 % medžiagų yra atnaujinamos. Tai tikras eko-meistriškumo pavyzdys Japonijos tradicijoje.

Oiharu

Oiharu” įsikūrusi Ošu mieste ir garsėja savo Nambu Tekki stiliaus liejiniais. Kiekvienas kūrinys išsiskiria tiksliomis detalėmis, paviršiaus tekstūra ir subtilia estetika – tai tikras japonų meno pavyzdys.
Norėdami sužinoti skirtumus tarp japoniškų ir kiniškų modelių, skaitykite mūsų straipsnį:
Emaliuotas ketaus arbatinukas: japoniškas ar kiniškas?.

Japoniškas arbatinukas – investicija į kokybę ir harmoniją

Ar pasirinksite Kyusu iš Tokoname molio, ar Tetsubin iš legendinės Iwachu liejyklos – japoniškas arbatinukas taps jūsų kasdienio ritualo dalimi. Tai daiktas, kuris sujungia praktinį funkcionalumą ir estetinę vertę, leisdamas mėgautis arbata su pagarba tradicijai ir gamtai.
Atraskite mūsų japoniškų arbatinukų kolekciją ir leiskite sau patirti tikrą japoniško arbatos meno džiaugsmą.