„Gaiwan Zhong” porcelianinis arbatinukas 160-165ml

45.00

Porcelianinis „Gaiwan” arba „Zhong” – kultinis Kinijos arbatinukas, kuriuo kasdien mėgaujasi arbata šimtai milijonų žmonių.

„Gaiwan Zhong” porcelianinis arbatinukas 160-165ml
„Gaiwan Zhong” porcelianinis arbatinukas 160-165ml

„Gaiwan„, Kantono regione Zhong, yra kinų arbatinukas, idealiai tinkantis naujoms arbatoms atrasti. Šiek tiek pasipraktikavę, sutramdysite šį aksesuarą, kurį kasdien naudoja milijonai nefasuotos arbatos mėgėjų. 

Medžiaga : keramikos dirbiniai – keramika – glazūruota akmens masė

Pradžia : Tailandas

Turinys : 160 ml (0,16 l) – žemos formos, 165 ml – aukštos formos

Spalva: Balta (2 skirtingų spalvų) ir žalia

Matmenys: žr. nuotrauką

Be filtro, dangtelis tarnauja kaip filtras

Dėl skirtingos ekrano raiškos spalvų perteikimas gali šiek tiek skirtis nuo nuotraukų.

Pristatymas nuo 3 iki 4 savaičių

Sužinokite, kaip naudoti gaiwan

Sužinokite daugiau

Gaivanas: nedidelis indas arbatai virti.

Taupyklė kinų kalba reiškia „dubenėlis su dangteliu”. Kinijoje naudojamas nuo Čingų dinastijos (1644-1912 m.) laikų. Gaivanas (tariama gaïwan) yra pakankamai mažas, kad būtų galima paimti viena ranka.

Gaivano privalumai

Gaivanas leidžia arbatos lapelius užplikyti kelis kartus.

Tinkamas daugkartiniam užpylimui, dažniausiai oolong, žaliajai, baltajai ir pu erh arbatoms. Juodosios arbatos (Kinijoje – „raudonosios arbatos”) per kelis užpylimus mažiau išlaiko aromatą.

Gaivanas leidžia kontroliuoti užpylimą.

Kadangi lapeliai laisvai plūduriuoja gaivane, galite grožėtis, kaip jie skleidžia savo aromatą, ir geriau įvertinti, kada nutraukti užpylimą.

Gaiwano naudojimas

Dėkite arbatos lapelius į dubenėlį.

Taujos kiekis priklauso nuo arbatos stiprumo, gaiwano dydžio, jūsų asmeninio skonio. Apskritai naudokite daugiau nei arbatinuke ir virkite trumpiau.

Įpilkite karšto vandens

Jo temperatūra priklauso nuo arbatos rūšies. Dangteliu pamaišykite lapelius.

Kai užplikoma (nuo 10 sekundžių iki&nbspkelių minučių), uždėkite dangtelį ant puodelio

. Pakreipkite dangtelį taip, kad jis būtų šiek tiek pasviręs. Turėtų likti pakankamai didelė anga, kad vanduo galėtų ištekėti, ir pakankamai maža, kad lapai neišsisklaidytų.

Palaikykite „Gaiwan”

Eksperimentuokite ir raskite metodą, kuris jums atrodo natūraliausias. Pabandykite nykščiu ir viduriniuoju pirštu laikyti išplatėjusį dubens kraštą. Tada rodomuoju pirštu arba rodomuoju sąnariu tvirtai laikykite dangtį. Vieną ar du kartus nusideginsite pirštus, kol pavyks, tai normalu!

Supilkite arbatą iš gaiwano į puodelį.

Tvirtai laikykite gaivaną, palenkite jį link puodelio arba ąsočio, jei norite patiekti arbatą keliems žmonėms, kad užplikytų tolygiai. Darykite tai užtikrintai, arbata bus pilama švelniai. Keletą kartų stipriai pakratykite gaivaną, kad įsitikintumėte, jog išsiliejo visas skystis. Jei joje paliksite arbatos, ji toliau garuos ir bus kartaus skonio.

Kai būsite pasiruošę, įpilkite karšto vandens ir vėl užplikykite lapelius.

„Gaiwan Zhong” porcelianinis arbatinukas 160-165ml
„Gaiwan Zhong” porcelianinis arbatinukas 160-165ml

45.00

45.00