Pastaraisiais metais stiklinis arbatinukas tapo būtinu arbatos gėrimo priedu. Pelnyta sėkmė? Taip, taip ir yra! Ir štai kodėl, jei dar nepasidavėte stiklinio arbatinuko žavesiui, pasidovanoti jį sau – labai gera idėja!
1- Stiklinis arbatinukas – ekologiškas arbatinukas
Ekologiško arbatinuko savybės? Jis turi būti ir patvarus, kad nereikėtų per dažnai atnaujinti jo pirkimo, perdirbamas, kad suteiktų jam antrą gyvenimą, polivalentiškas, kad nereikėtų pirkti tiek egzempliorių, kad būtų galima vartoti visų stilių arbatą. Na, o stiklinis arbatinukas atitinka visus šiuos kriterijus!
Tvirtas arbatinukas.
Stiklas yra patvari, inertiška, higieniška, plastiška, estetiška ir natūrali medžiaga. Jis pasižymi puikiu atsparumu įbrėžimams, korozijai, atmosferos ir cheminiam poveikiui. Stiklinis arbatinukas – žinoma, jei jo nenumesite – bus su jumis ilgus metus ir išsaugos savo grožį.
Stiklo arbatinukas yra ekologiška medžiaga par excellence, todėl jis tausoja aplinką ir savo turinį. Dėl daugybės spalvų ir formų variacijų galimybių stiklinis arbatinukas pagerins jūsų arbatą. Whether it’s a teapot, jug, carafe, bottle or flask, it will be with you for years to come. Pakeliui į nulinį plastiko kiekį!
Ar žinojote, kad? Stiklas tebėra mėgstamiausia Prancūzijos medžiaga!
Recyclable teapot
Priešingai nei kitas pakuotes, stiklą galima perdirbti 100 %, ad infinitum. Surinktas stiklinis butelis, karafa, ąsotis ar arbatinukas vėl tampa buteliu ar kita stikline tara, be jokių atliekų, be jokių medžiagų nuostolių, išlaikant tą patį kokybės lygį.
Masyvus stiklo taros surinkimas leidžia perdirbti butelius ir kartu sumažinti iš karjerų imamų žaliavų kiekį. Perdirbant stiklą išvengiama taršos sąvartynuose ar vandenynuose, sumažėja energijos sąnaudos ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas dėl stiklo gamybos.
Įvairiapusiškas padėklas
Maistui, spiritiniams gėrimams, kvepalams ir, žinoma, arbatai stiklas yra ideali medžiaga dėl savo neutralumo ir inertiškumo. Iš tiesų, kitaip nei plastikas, kuris gali kelti cheminių medžiagų migracijos tarp stiklinio butelio ir jo turinio pavojų, stiklas yra visiškai švarus. Stiklinis arbatinukas išsaugos arbatos aromatus, skonius ir kvapus nepažeistus, jų nepakeisdamas ir nepakeisdamas.
Taigi stiklas išlaiko kokybės lygį ir nesąveikauja su arbata, išsaugodamas organoleptines arbatos savybes ir užpilo skonį. Tai taip pat reiškia, kad jį galima naudoti visų rūšių užpilams: žaliajai, juodajai, baltajai, oolong, pu-erh, žolelių arbatai, rooibos, arbatos gėlėms, vaisiams – visi šie užpilai galės sekti vienas paskui kitą neįsimenant aromatų ar kvapų. O vyšnaitė ant torto – stiklas yra medžiaga, kurioje nėra BPA.
2- Stiklinis arbatinukas: skaidrumas dėmesio centre
Kitas svarbus privalumas ragaujant arbatą, įvairiaspalvį užpilą, yra tai, kad, skirtingai nei kitos medžiagos, stiklas praleidžia apie 90 % turimos šviesos. Tai leidžia grožėtis arbatinuke esančiu užpilu, prie kitų pojūčių pridedant ir regėjimo malonumą.
Atsižvelgiant į tai, kokio tipo užpilą norite ruošti, yra keletas stiklinių arbatinukų tipų, kurių bendra savybė – arbatinuko korpuso skaidrumas.
Stiklo arbatinukas su stikliniu filtru
Stiklo arbatinukas iš 100 proc. stiklo pasirenkamas maksimaliai skaidrus.
Stiklo filtras dažniausiai būna virimo krepšelio pavidalo, su briaunomis infuzoriaus dugne. Privalumas šiuo atveju yra tas, kad galite maksimaliai išnaudoti parodymą, trūkumas tas, kad užpilai su smulkiais lapų fragmentais, maltais prieskoniais ar smulkiais augalais (rooibos) gali įstrigti briaunose ir sulėtinti vandens tekėjimą per arbatinuko korpusą.Todėl, jei esate įpratę virti arbatą maišeliuose arba užpilus iš sveikų lapelių, vaisių ar stambių gabalėlių, geriau rinktis stiklinį arbatinuką su stikliniu filtru.
Stiklo arbatinukas su nerūdijančio plieno filtru
Spiralinis nerūdijančio plieno filtras
Turėtumėte žinoti, kad spyruoklė naudojama norint sulaikyti ištisus lapus ar didelius fragmentus, taip pat didelius vaisių gabalus. Šis filtras praleis smulkius lapų ir prieskonių fragmentus bei kitus smulkius augalus (pavyzdžiui, rooibos). Tokiu atveju galite naudoti daugkartinio naudojimo arbatos maišelį arba filtre feuilledėti ant puodelio.
Taupyklės tipo nerūdijančio plieno filtras
Taip pat yra nerūdijančio plieno filtrų, kurių skersmuo pritaikytas arbatinuko skersmeniui. Tada filtras pritvirtinamas prie slankiojančio strypelio (plunžerinis arbatinukas) arba prie arbatinuko dangtelio (karamelė arba ąsotis su filtru). Ši sistema puikiai tinka dideliems arbatos ir kitų užpilų, įskaitant šaltą arbatą ir kitas šaltai ruošiamas žolelių arbatas, kiekiams ruošti.
Stiklo arbatinukas su nerūdijančio plieno infuzoriumi
Pasirinkę stiklinį arbatinuką su nerūdijančio plieno infuzoriumi, galite virti visų rūšių arbatas ir žolelių arbatas.Infuzorius paprastai būna smulkiai perforuoto krepšelio pavidalo – per visą viršų arba tik apačioje. Kad niekas nesugadintų užpilo vaizdo, tiesiog išimkite nuimamą filtrą, kai tik baigsis užpylimo laikas.
3- Borosilikatinio stiklo arbatinukas, vientiso stiklo arbatinukas ir arbatinukas
Borosilikatinio stiklo arbatinukas
” borosilikatinio ” stiklo pavadinimas kilo nuo dviejų pagrindinių jo junginių – silicio dioksido ir boratų. Šio borosilikatinio stiklo darbinė temperatūra yra tarpinė tarp sodos stiklo (tradicinio geriamojo stiklo) ir švino krištolo. Po formavimo stiklas iš karto atšaldomas, kad suspaustų savo paviršių ir dar labiau padidėtų jo tvirtumas. Šis etapas, vadinamas grūdinimu, lemia nepaprastas borosilikatinio stiklo savybes.
Iš tikrųjų borosilikatinio stiklo arbatinukas gali atlaikyti temperatūrą nuo -20 °C (šaldiklyje) iki mažiausiai +150 °C, todėl jį galima naudoti kaip virdulį. Be to, borosilikatinio stiklo šiluminio plėtimosi koeficientas yra mažas, todėl jis mažiau jautrus šiluminiam smūgiui.
Stiklo arbatinukas
Stiklo arbatinuką galima naudoti ant visų tipų ugnies, išskyrus indukcinę, nes stiklas neturi magnetinių savybių. Dujine ugnimi, elektrine kaitlente ar kaitlente su in vitro keramika galite naudoti borosilikatinio stiklo arbatinuką vandeniui šildyti.
Vis dėlto įspėjame, kad stiklas nėra izoliacinis, todėl virdulio rankena įkaista tuo pačiu metu kaip ir stiklinis arbatinuko korpusas. Prieš nuimdami virdulį nuo kaitvietės ir norėdami juo naudotis, įsitikinkite, kad turite rankšluostį, rankšluostėlį ar kitą apsaugą.
4- Stiklinį arbatinuką lengva valyti
Stiklas yra lygi medžiaga, atspari įbrėžimams, rūgštims, korozijai…. todėl stiklinį arbatinuką bus lengva valyti!
Kai kuriuos modelius galima dėti į indaplovę (būkite atsargūs, ne dvigubų sienelių stiklinius arbatinukus), o nepavykus – lengvai išvalyti kempinėle ir trupučiu muilo. Jei tai darysite po kiekvieno naudojimo, gali pakakti net paprasto praskalauti švariame vandenyje.
Jei stiklinis arbatinukas nusidažė nuo ilgai jame stovėjusios arbatos, nepanikuokite, tiesiog šiek tiek patrinkite jį kempinėle ir dėmės lengvai išnyks. Jei problema – akmenys, padės citrina ir actas.
5- Stiklinis arbatinukas – nebrangi priemonė
Taip, dar vienas privalumas – stiklinis arbatinukas daug nekainuoja. Kaip ir apskritai stiklinių indų atveju, nesunkiai rasite kokybišką stiklinį arbatinuką už nedidelę kainą.
6- Taip, galite būti nomadiškas su stikliniu arbatinuku
Stiklo pasirinkimas neverčia jūsų nejudėti ir nevaržo jūsų virtuvėje – priešingai! Yra kelios stiklinio nomadų arbatinuko rūšys:
Stiklinis ąsotis su infuzoriumi
Šio ąsočio dugne, apsaugotame izoliacinėje įmautėje, yra nerūdijančio plieno krepšelis infuzoriui. Pratique non ?
Abatinukas Nomad stiklas su dviguba sienele
Gražus ir praktiškas, juo galima grožėtis karštu užpilu nenusideginant pirštų. Jis komplektuojamas su nerūdijančio plieno infuzoriaus krepšeliu, kurį galima paversti paprastu filtru nuėmus apatinę krepšelio dalį, jei, pavyzdžiui, nusprendėte užplikyti arbatžolių.
Prekybinis arbatos užplikas
Puikus stiklinis arbatinukas, turintis išradingą dangtelio, į kurį dedate arbatos lapelius arbatai užplikyti, ir arbatinuko korpuso, į kurį pilamas karštas vanduo, atskyrimo sistemą. Po 2 apsisukimų 180 °C temperatūroje paruošta tobulai paruošta arbata!
7- Stiklinis arbatinukas – neutraliausias iš visų arbatinukų
Stiklas yra neutraliausia egzistuojanti medžiaga. Dėl lygių, atminties neturinčių sienelių stiklinis arbatinukas nesulaiko nei arbatos, nei kitų užpilų aromatų ir kvapų, kurie galės sekti vienas paskui kitą, nesumaišydami skonių.
Bėgant laikui nesusidarys patina, tereikės paprasčiausiai nuplauti švariu vandeniu arba galbūt šiek tiek ploviklio ir gerai išplauti, ir kitas užpilas galės prasidėti!
8- Stiklinis arbatinukas, idealiai tinkantis trapioms arbatoms
Stiklas praleidžia ir sulaiko mažai šilumos. Tai privalumas verdant trapias arbatas, kurioms reikia žemos virimo temperatūros. Žalioji arbata, ankstyvoji žalioji arbata ir kita gyokuro, baltoji arbata ar geltonoji arbata – visos jos bus išsaugotos, jei bus verdamos stikliniame arbatinuke su nevirintu vandeniu.
9- Stiklinis arbatinukas, puikiai tinkantis arbatos žiedui
Ar kada nors pasidavėte malonumui užplikyti arbatos žiedą? Bet pirmiausia, kas yra arbatos gėlės?
Abatos gėlės – tai arbatos rutuliukai pagaminti iš baltosios ir žaliosios arbatos bei valgomų gėlių.Jie gaminami tik rankomis, arbata supinama aplink gėlę ar gėles, o užplikyta arbata išsiskleidžia kaip graži gėlė, kuri pražysta.
Skanioms žolelių arbatoms, pavyzdžiui, ramunėlių ar levandų, taip pat galite rinktis užplikyti ištisus vaisius ar žiedus, o drugelių žirnelių žiedas, kurio mėlynas užpilas, įlašinęs kelis lašus citrinos, taps violetiniu, surengs įspūdingą reginį. Norint pasigrožėti šiuo reiškiniu, būtinai reikia stiklinio arbatinuko!
10- Stiklinis arbatinukas ir indukcinė kaitlentė: tai įmanoma!
Manėte, kad stiklinis arbatinukas ir indukcinė kaitlentė nesuderinami? Iš esmės esate teisūs. Stiklas nėra magnetinė medžiaga, todėl jo negalima naudoti tokio, koks jis yra ant indukcijos.
Tačiau, kadangi gyvenimas yra gerai sutvarkytas ir yra išradingų gamintojų, su indukcija suderinamas stiklinis arbatinukas. Tam buvo pridėtas tinkamas nerūdijančiojo plieno pagrindas, todėl dabar stiklinį arbatinuką galima naudoti ant indukcinės kaitlentės.
Todėl žinote (beveik) viską apie stiklinį arbatinuką ir daugybę jo privalumų.