Kaip išsirinkti arbatinuką?

Kaip išsirinkti arbatinuką

Virtuvėlio pasirinkimas – išsamus vadovas, kaip jame orientuotis

 Trokštate padovanoti arbatinuką arbatos mėgėjui, bet nieko apie jį neišmanote? Mėgstate arbatą, bet kadangi nesate skyrę jai laiko, esate linkę į puodelį įpilti verdančio vandens ir kelias minutes jame užvirintiarbatos maišelį? Taip. Teisingai. Tai viena iš išeičių, jei arbatos maišelis yra puikus. Tačiau galite padaryti geriau. Daug geriau!

Nesijaudinkite, mes esame čia, kad padėtume jums pasimėgauti arbata. Visą reikiamą informaciją rasite šiame išsamiame vadove.

Kokį arbatinuką pirkti pagal savo poreikius? Kokį arbatinuką rinktis pagal savo arbatą?”

Iš tikrųjų klausimas yra ne tiek, kaip išsirinkti gerą arbatinuką, kiek:

kaip tinkamai išsirinkti JŪSŲ arbatinuką!

Pradėkime!

Kokiam arbatinukui kokią arbatą ruošti?

Tam, kad išsirinktumėte tinkamą arbatinuką arbatai virti, galite tiesiog nuspręsti pagal savo skonį vienai ar kitai medžiagai, tačiau įsigilinę šiek tiek išsamiau, pamatysite, kad kiekvienas arbatinuko tipas turi privalumų ir trūkumų.

Galbūt nėra tinkamo ar netinkamo arbatinuko kiekvienai arbatos kategorijai, tačiau bet kokiu atveju yra arbatinukų, specialiai skirtų tam tikrai arbatos rūšiai.

Yra daugybė įvairių formų, spalvų ir medžiagų arbatinukų. Sutelkiant dėmesį į organoleptines arbatos savybes, medžiaga, iš kurios pagamintas arbatinukas, atlieka labai svarbų vaidmenį. Kiekviena medžiaga pasižymi tam tikromis savybėmis, kurios tinka skirtingų rūšių arbatai. 

Yra trijų pagrindinių rūšių arbatinukų: pagaminti iš stiklo, keramikos (molio,  porceliano, akmens masės ar fajanso ) ir pagaminti iš ketaus.

Taip pat yra kitų metalinių medžiagų, rečiau naudojamų arbatinukui ir pranašumą turinčiam virduliui,&nbsp.nbsp;būtent inox, vario ar net sidabro.

Kad išsirinktumėte tinkamą arbatinuką arbatai, viskas, žinoma, priklausys nuo to, kokią arbatą ketinate gerti: žalioji arbata, juodoji arbata (arba raudonoji arbata Kinijoje), Oolong arbata (arba Wulong)./strong>, pusiau fermentuota arbata arba Mėlynoji arbata Kinijoje), Baltoji arbata, Geltona arbata.

Koks arbatinukas žaliajai arbatai?”

Idealus arbatinukas žaliajai arbatai gerti? Arbatinukas, pagamintas iš neporėtos keramikos (porceliano, akmens masės arbagamtos).

Kitas labai geras variantas? stiklinis arbatinukas.

stiklinis arba keraminis arbatinukas

Kodėl, galite paklausti? Paprasčiausiai todėl, kad žalioji arbata yra trapi, o keramika ir stiklas gerbia jos trapumą.

Kiniškas arbatinukas:

Vandens temperatūra yra svarbiausias veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti verdant lengvąsias arbatas, pavyzdžiui, žaliąją arbatą, nes švelnūs lapeliai gali lengvai išvirti per karštame vandenyje. Todėl iš keraminių arbatinukų porcelianiniai arbatinukai busidealūs žaliosioms arbatoms virti. Porcelianinių arbatinukų dažnai plonos sienelės (plonesnės nei akmens masės ar fajanso) ir mažesnis šilumos laidumas, palyginti su kitomis medžiagomis (ketaus), reiškia, kad arbatos temperatūra išlaikoma gerai, tačiau ne taip ilgai kaip akmens masės, kurios storesnės sienelės geriau praleidžia šilumą. Kadangi žaliąsias arbatas reikia virti žemesnėje temperatūroje (nei, pavyzdžiui, juodąsias arbatas), tinkamiausi bus porcelianiniai arbatinukai, mažiau tikėtina, kad žaliąją arbatą „užvirinsite”.collection de théières en porcelaine Théières Du Monde

Tokoname molinis arbatinukas

Tokoname Yaki (常滑焼, Aičio prefektūra) yra seniausia iš šešių „senųjų krosnių” (roku koyo, 日本六古窯) ir svarbiausias Japonijos keramikos gamybos centras. Regiono stiprybė – geležies turtingas Šudėjaus molis, kuris dėl didelio geležies kiekio pasižymi išskirtine natūralia raudona spalva. Šis molis suteikia „Tokoname” arbatinukams labai specifinių savybių, susijusių su skoniu ir žaliosios arbatos teikiama nauda. 

Žaliajai arbatai virti pasirinktas „Tokoname” arbatinukas yra puikus pasirinkimas. Kadangi arbatinuko vidus nėra glazūruotas, verdant arbatą ant jo vidaus atsiras patina. Jei jos nepašalinsite, arbatinuke turėsite virti tik žaliąją arbatą, kad nesusimaišytų skoniai.

Stiklo arbatinukas

  Stikliniai kabatinukai taip pat tinka, nes jie išlaiko tik mažai šilumos. Stiklinių arbatinukų sienelės būna įvairaus storio, tačiau paprastai jos būna plonos, todėl greitai prarandama šiluma. Juos rekomenduosime įpilti pristatomųjų arbatų ar bet kokios kitos rūšies arbatos, kurią verta stebėti, pavyzdžiui, arbatos gėlių. Arbatos gėlės gaminamos iš baltosios arba žaliosios arbatos ir kokybiškų gėlių. Arbatos lapeliai apipinami aplink valgomąsias gėles, suformuojant kamuoliuką, kuris, prisilietęs prie karšto vandens, atsiveria ir išleidžia gėles. Taigi didžiulis stiklinės patrauklumas yra tas, kad verdant aiškiai matosi lapai ir užpilo spalva.

Be to, reginys dažnai būna grandiozinis, todėl galite sėdėti pirmoje eilėje!

Atraskite kitus stiklinio arbatinuko privalumus jam skirtame straipsnyje

Stiklo arbatinukų kolekcija Théières Du Monde

Tradiciniuose žaliosios arbatos regionuose vienas populiariausių jos ruošimo būdų paprastai vadinamas „dėdelio stiliumi„. Naudojant tik vieną didelę stiklinę, švelnūs pavasariniai lapeliai mirkomi vandenyje, kuris nėra per karštas, kad būtų galima gerti. Be filtro, lapai paliekami stiklinėje, kur lėtai grimzta į dugną, kol prisitraukia. Užplikyta arbata geriama iš viršaus, o kai stiklinė ištuštėja dviem trečdaliais, įpilama karšto vandens, kad būtų galima tęsti užpylimą. Galiausiai tai paprasčiausias būdas užplikyti bet kokią arbatą, tačiau geriausiai tinka aukštos kokybės arbatoms, kurios nebus karčios. O jei geriant arbatą vis dėlto pasitaikys nuryti lapelį, jie bus skanūs!

Kaip gerti juodąją arbatą?

Tam, kad išgertumėte juodosios arbatos (vakarietiškos) arba raudonosios arbatos (kiniškos), galite naudoti bet kokio tipo arbatinuką. Kadangi šioms arbatoms reikia labai karšto vandens, kad geriau atsiskleistų jų aromatai, tinkamiausi bus gerai šilumą perduodantys ir išlaikantys arbatinukai.

Keraminis arbatinukas

Černoji arbata apima įvairiausių stilių, natūralias ar aromatizuotas, vienas ar su priedais, o kad skonis būtų gryniausias, jas geriausia virti glazūruotoje keramikoje. Terminas keraminis arbatinukas apima akmens masės, porceliano ar glazūruotos keramikos gaminius

Kadangi arbatinuko korpusas pagamintas iš neutralios, atminties neturinčios medžiagos, maišai arba aromatizuotas juodąsias arbatas, tokias kaip Earl Grey, galima virti tame pačiame arbatinuke kaip ir subtilesnes vienalytes juodąsias arbatas, be rizikos sumaišyti skonius.

Šias viso lapo juodąsias arbatas lengva ruošti gaivanuose arba mažuose arbatinukuose be infuzoriaus, tereikia paprasto filtro. Kita vertus, dažnai vartojamoms arbatoms su susmulkintais lapais reikia infuzoriaus arba infuzoriaus maišelio, kad sulaikytų smulkius gabalėlius. Kad ir kokio dydžio būtų jūsų lapai, įsitikinkite, kad infuzoriuje jiems užtenka vietos cirkuliuoti ir augti. Tolygus užvirinimas visada užtikrins maksimalų arbatos skonį, o kartumo sumažins iki minimumo.

Théières Du Monde keraminių arbatinukų kolekcija

Ketaus arba molio arbatinukas

Juodosioms arbatoms reikiaaukštos virimo vandens temperatūros. Todėl bus pritaikyti ketaus ir porėto molio, tinkami šilumos laidininkai.

Vis dėlto saugokitės, kad jei mėgstate keisti juodosios arbatos rūšis (aromatizuotą ar paprastą), jei naudojate anglizuoto akytojo terakotos puodelio vidų (atminties arbatinuką), kiekvienai arbatos rūšiai turėsite parūpinti vieną arbatinuką.

Ketaus arbatinukų kolekcija

Kaip gerti baltąją arbatą?

Dėl labai trapių arbatų, tokių kaip ankstyvosios žaliosios arbatos, baltosios arbatos, geltonosios arbatos, figūrinės arbatos. (arbatos kamuoliukus ar arbatos gėles), rinkitės arbatinuką, pagamintą iš stiklo arba emaliuotos keramikos (akmens masės, porceliano, fajanso).

Vengtišioms arbatoms:

  • porėto molio arbatinuką : šie arbatinukai turi savybę deguonimi prisotinti arbatą deguonimi ir per užplikymus įsiminti aromatus! Todėl, viena vertus, arbatos skonį rizikuotų „sugerti” akytas molis, kita vertus, jie greitai oksiduotųsi, todėl užpilai galėtų tapti kartūs.
  • a ketaus arbatinukas, kuris, kadangi itin gerai praleidžia šilumą ir ilgai ją išlaiko, rizikuotų „užvirti” arbatą. 

Geriausia į tuščią arbatinuką įpilti šiek tiek vandens arbatinuko korpusui pašildyti, šiek tiek palaukti ir tik tada įpilti reikiamą kiekį arbatos. Tada supilkite likusį karštą vandenį. 

Nepamirškite, kad

  • žaliajai arbatai reikia vandens temperatūros./strong> yra apie 80°C,
  • 70°Cdėl baltosios arbatos/strong> arbageltonajai, o
  • 50-60°Cžaliosios arbatos milteliams./strong> (matcha arbata), naudojamų japoniškoje arbatos ceremonijoje (Cha No Yu) arba gyokuro (šešėlių arbata).

Dideliems žaliosios arbatos gerbėjams taip pat siūlomas kinų kvintesencija tapęs puodelis „viskas viename” – gaiwan (arba zhong). Sužinokite kaip naudotis šiuo nepaprastu arbatos degustavimo įrankiu. Tada arbatos lapelius galima paserviruoti kelis kartus (dažniausiai bent 2 ar 3 kartus).

 gaiwan Théières Du Monde kolekcija

Tam, kad galėtumėte naudoti teisingos temperatūros vandenį, apsvarstykite Reguliuojamos temperatūros elektrinis virdulys !

Virta Oolong arbata

Dėl arbatos oolong, dar vadinamos wulong, mėlynosios arbatos/strong> arbamėlynai žalią, kuri yra pusiau fermentuota arbata, gali tikti bet kokio tipo arbatinukas

Oolong arbatų stiliaus ir skonio įvairovė tokia didelė, kad neįmanoma apibendrintai apibūdinti visos kategorijos. Jei norite ištirti įvairias oolong arbatas, rekomenduojame jas virti kinietiškoje, akmens masės ar stiklinėje gaiwan arbatinėje, kuri užtikrins neutralią aplinką eksperimentams. Naudodamiesi plačia anga stebėkite lapų išsiplėtimą ir spalvą, kad prireikus galėtumėte koreguoti virimo laiką.

Jei apsiribojate tik viena oolongų kategorija, galite investuoti į „Yixing” arbatinuką. Istoriškai sukurti atsiradus biriai arbatai, Yixing arbatinukai dažnai siejami su tradiciškesniais oolong stiliais, pavyzdžiui, medžio anglimi skrudintomis Wuyi kalnų arbatomis, tačiau dabar paprastai naudojami visiems keturiems skirtingiems stiliams. Rinkdamiesi „Yixing” arbatinuką savo mėgstamoms oolongų arbatoms, įvertinkite lapų formą ir patikrinkite, ar puodelio forma leidžia visiškai išsiskleisti. Jei įmanoma, sukiškite dangtelį už angos krašto irpaklausykite garso. Apskritai aukštesni tonai rodo tankesnį mėlį, kuris išryškins aromatą, o žemesni tonai rodo porėtesnį mėlį, kuris gali sušvelninti arbatos skonį.

Kuo smulkesnėbus jūsų arbata, tuo subtiliau ją išgausite naudodami arbatos virdulį, pagamintą iš Yixing molio – arbatinukų karalienės. Pagamintas iš žalio neglazūruoto molio, jūsų molinis arbatinukas,vienas arbatai, bus idealus, nes užsimins aromatus, kuriuos užplikysite. Kuo mažesnis arbatinukas, tuo labiau jis sukoncentruos aromatus! 

Šių arbatų virinimo temperatūra yra nuo 80 iki 95 °C pagal mėgstamo tiekėjo rekomendacijas.

collection théières Yixing Théières Du Monde

Pu Erh arbatos gėrimas

Dėl kinietiškų tamsiųjų arbatų (Pu Erh arbata ir Juno arbata)/strong>), kauptuvėliai be atminties bus rekomenduojami, jei norite atrasti naujų arbatų : arbatinukus, pagamintus iš ketaus ir emaliuotos keramikos (akmens masės, porceliano, fajanso). Iš šių atminties neturinčių medžiagų labiausiai tinka akmens masės ir ketaus arbatinukai.

Kamieniniai arbatinukai

Kamieniniai arbatinukai gerai praleidžia šilumą. ir paprastai turi storas sieneles, kurios padeda gerai išlaikyti vandens temperatūrą. Kadangi puer erh arbata (kaip ir juodoji arbata) yra užvirinama aukštesnėje temperatūroje nei kitų rūšių arbata, naudojant keraminius arbatinukus išvengiama šilumos nuostolių ir arbata ilgiau išlieka arbatinuke.

akmeninių arbatinukų kolekcija Théières du mondeKetaus arbatinukas

Ketaus arbatinukai taip pat gana tinkami dėl puikaus šilumos laidumo ir išlaikymo. Jei jūsų ketaus arbatinukas nėra emaliuotas, turėkite omenyje, kad ketus yra šiek tiek akyta medžiaga ir kad geležies dalelės, nepakenksmingos jūsų sveikatai, gali susimaišyti su arbata ir šiek tiek pakeisti jos skonį.

Yixing arbatinukas

Yixing irbatinukai taip pat dažnai rekomenduojami pu-erh arbatoms, tačiau kadangi šie irbatinukaistrong>senoviškos arbatos gali turėti tokį platų kvapų spektrą, gera idėja pradėti atradinėti jas su gaiwan arba mažu neutraliu arbatinuku. Visada rekomenduojame paragauti naujų arbatų gaivane prieš jas verdant Yixing arbatinuke, kad įsitikintumėte, jog jos atitinka skonio profilį, pasirinktą atrenkant arbatinuką.

Jei pasirenkate Yixing arbatinuką pu-erh arbatai, mes patariame rinktis sunkesnį, porėtesnį mėlį, kuris paprastai pabrėžia skonio sodrumą, o aukštus tonus prislopina. Tamsesniems shou geriausiai tinka tokio tipo molis, o „šviesesniems”šeng pu-eriams labiau tinka tankesnismolis. Tačiau, kad ir koks būtų pu-erh tipas, šioms tamsesnėms arbatoms rekomenduojame naudoti storesnių sienelių arbatinukus, kurie geriau išlaiko aukštesnę temperatūrą. Prieš ruošdami arbatą būtinai įkaitinkite arbatinuką karštu vandeniu, kad užtikrintumėte maksimalų šilumos išlaikymą!

Drąsiai apsilankykite mūsų straipsnį, kuris padės išsirinkti molinį arbatinuką.

Pusryčių arbatos arbatinukas

Kas yra pusryčių arbata?

Garsiąją angliškų pusryčių arbatą dažniausiai sudaro šių skirtingų rūšių juodųjų arbatų mišinys:

  • Dardžilingo arbata iš Indijos – viena geriausių ir prestižiškiausių juodųjų arbatų pasaulyje.
  • Assamo juodoji arbata: laukinė arbatkrūmių veislė iš šiaurės rytų Indijos
  • Ceilono juodoji arbata: iš pradžių šiame Šri Lankos regione pradėta auginti kaip alternatyva kavos pasėliams, tuo metu nuniokotiems kenkėjų.

Įgudę „maišytojai” leidžia sumaišyti skirtingų derlių šių arbatų, kad būtų išgauta pusryčių juodoji arbata, kurios skonis iš vienos produkcijos tampa vienodas.

Koks arbatinukas angliškai arbatai?”

Pusryčių arbata – tai arbata, kuriai paruošti reikalinga aukšta, daugiau kaip 90-95 °C temperatūra.

Norint paruošti arbatą ” à l’anglaise „, įprasta pradėti nuo arbatinuko užkaitinimo prieš įdedant lapelius ar arbatos maišelį. Todėl pirmenybę turėtumėte teikti porcelianiniam arbatinukui, kuris yra atspariausias šiluminiams smūgiams, ketaus arbatinukui, kuris gerai išlaiko šilumą, arba metaliniam arbatinukui (nerūdijantis plienas, sidabras), kuris yra atsparus šiluminiams smūgiams, įbrėžimams ir korozijai.

Pusryčių arbata dažnai būna supakuota į arbatos maišelius, todėl jūsų arbatinuke nebūtinai turės būti įmontuotas filtras; tiesą sakant, angliški porcelianiniai arbatinukai dažnai visai neturi filtro. Jei naudojate birią pusryčių arbatą ir pageidaujate arbatinuko be įmontuoto filtro, nesijaudinkite. Kai užpilas bus paruoštas, lapelius reikės filtruoti naudojant arbatos sietelį arba arbatos sietelį, pastatytą virš puodelio.

Pienas, citrina ir cukrus bus siūlomi atskirai mažose lėkštelėse ir bus įpilti, kai arbata bus patiekta į dailaus porceliano puodelius. Šie priedai padeda sumažinti kai kurių ypač sodrių angliškų juodųjų arbatų kartumą. Pagal tradiciją prie angliškos arbatos patiekiama bandelė su sviestu arba šviežia grietinėle ir plonu sluoksniu uogienės.

Jei norite sužinoti daugiau apie angliškos arbatos gėrimo ritualą, peržiūrėkite mūsų straipsnį apie anglišką arbatinuką !

Bodhi leaf, idealiai tinka filtruoti žolelių arbatą, kai ji išteka iš arbatinuko!

bodhi lapų filtras

 Priklausomai nuo to, kokią arbatą ketinate gerti, ar išsirinkote arbatinuko tipą? Gerai. Dabar apžvelkime privalumus, trūkumus ir pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos galima išsirinkti gerą arbatinuką kiekvienos rūšies medžiagai:

Tinkamo arbatinuko pasirinkimas 

Vienas iš administracinių arbatos gėrimo malonumų yra priedų pasirinkimas: arbatos puodeliai, puodeliai, virduliai, laikymo dėžutės ir, žinoma, arbatinukai. Pasirinkimas yra didžiulis, o formų, dydžių ir puošybos elementų įvairovė – pribloškianti. Tai kartais užgožia vieną svarbiausių sprendimų, kurį turime priimti rinkdamiesi arbatinuką: jo funkciją!

Iš tiesų arbatinukas iš tiesų yra tiesiog dozas su rankute, spyliuku ir dangteliu, į kurį verdama arbata ir iš kurio ji išpilama. Rinkdamiesi arbatinuką, dauguma mūsų daugiausia dėmesio skiria jo dizainui ir dydžiui, tačiau tai nėra svarbiausi veiksniai.Tobulas arbatinukas yra toks, kuris ne tik gerai atrodo ir užvirina reikiamą arbatos kiekį, bet ir atskleidžia geriausią arbatos kokybę. Jūsų kruopščiai parinkti arbatos lapeliai nusipelno, kad būtų verdami arbatinuke, kuriame atsiskleidžia visas arbatos skonis.

.  taip pat mūsų patarimai, kaipprižiūrėti ketaus arbatinuką.

 Apibendrinant, štai ketaus arbatinuko privalumai:

  • išskirtinis

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *